00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

29. март, 2019.

Удружење пољопривредних произвођача ''Муовац'' добило пољопривредну механизацију

Удружење пољопривредних произвођача ''Муовац'' добило је пољопривредну механизацију у вриједности од 103.100,40KM. Пројекат је финансирало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде-Јединица за координацију пољопривредних пројеката, Општина Мркоњић Град и чланови удружења.

 

Горан Тодоровић, дирекор Агенције за привредни развој рекао је да ће пољопривредницима сада бити много лакше. ''Са овим трактором створиће се услови да ће пољопривредници моћи лакше и брже спремити потребну храну''.

Жељко Алексић има 10 музних грла стоке и око 200 приплодних оваца, те петоро јунди, а како каже, ова механизација ће им много помоћи да произведу квалитетну храну..

 „Ова механизација ће нам помоћи да достигнемо виши квалитет хране за стоку. Такође, више нећемо зависити од временских услова као што је то било раније, а и мањи број људи ће бити потребан да се обави исти посао'', рекао је Алексић. Он се захвалио у име Удружења Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и Општини Мркоњић Град на подршци, те се надају даљој будућој сарадњи.

 

Подели: