00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

16. септембар, 2019.

Прослављена крсна слава епархије Бихаћко-петровачке

 На малом Входу Владика је чином протопрезвитера одликовао старјешину храма Светог Саве у Мркоњић Граду Драгана Видовића. Након прочитаног јеванђелског зачала Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије обратио се вјерном народу Мркоњић Града и цијеле Епархије бихаћко-петровачке честитајући свима крсну славу, која није само слава свештенства већ цјелокупног народа Божијег.

Владика Сергије поручио је да је најважнији задатак у овој епархији да се сачува православље и народ који треба да остане да живи на својим вијековним огњиштима.

Послије литургије извршен је чин освећења славског колача и кољива. Свечана славска трпеза љубави припремљена је у порти храма.

Ово је прва литургија коју је епископ Сергије служио у неком од храмова у Мркоњић Граду, од када је Парохија мркоњићко-јајачка ушла у састав Епархије бихаћко-петровачке.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је велика част што је слава епархије у Мркоњић Граду, јер је  народ Мркоњић Града благочестив и христољубив.

''У протеклом периоду владика Јефрем је изградио јако пуно нових цркава и храмова, радио је на окупљању и омасовљењу народа који воли да долази у цркву. Ми само треба да смо јединствени и да будемо уз новог владику, а ја се надам да ће он наставити путем којим је ишао владика Јефрем, те да ће имати још више снаге и воље и да ће унијети још више љубави међу народ у Мркоњић Граду'', рекла је Аничићева. Она је додала да је у Мркоњић Граду и једна од најљепших цркава, која је ктиторство суграђанина Младена Милановића.

Подели: