00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

15. јул, 2019.

Гламочак прозива на Лукама

Тако је након много дилема ријешено кључно питање, почетка припрема екипе за старт у Другој лиги РС, група Запад, гдје су се Мркоњићани вратили након дванаест година играња у Првој лиги Републике Српске.

Млади штопер Слободе Душко Митрић, каже да храбри чињеница да је остао костур екипе која је играла у Првој лиги.

-Како сада ствари стоје у Другој лиги имаћемо добру екипу. Уз још неколико појачања,  гарантујем да се можемо  укључити у борбу за прво мјесто и повратак у Прву лигу. На нама фудбалерима је да вриједно радимо и да се добро припремимо за тешка друголигашка искушења. Наравно неће бити лако, али вјерујем да имамо потенцијал и квалитет за висок пласман и повратак у Прву лигу. Оптимиста сам да бољи дани долазе за Слободу, каже Митрић.

Руководство клуба уз потрагу за квалитетним појачањима, мора ријешити и питање шефа стручног штаба. Наиме, тренер Милорад Гламочак Краљ има „Б“ лиценцу. Међутим, за вођење екипе потребна је „А“ лиценца. У комбинацији је неколико тренера.  Незванично најближе рјешењу је да се на „Луке“ поново врати искусни стратег Драган Вукша.

Што се тиче играчког кадра за сада је екипу напустио Савановић, браћа Љутић и голмани Вуковић и Зељковић. Опредјељење управе клуба је да се, уз искусне играча шанса да младим фудбалерима из јуниорског састава, као из клубова из окружења. Упућен је и позив свим фудбалерима који су поникли у Слободи, а сада играју у другим клубовима да се врате у матични клуб и прикључе припремама.

Подели: