00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

13. април, 2017.

Изложба „Чупкави проблеми“

У галерији Културног центра синоћ је одржана прва самостална изложба архитекте, Миле Мићића, под називом „Чупкави проблеми“ -365 илустрација у 365 дана.

На изложби су говорили Слободан Ћоћкало, Здравко Круљ (академски сликар из Бања Луке), Миленко Стојичић (књижевник из Бања Луке) и сам аутор. На изложби се налази 400 слика и цртежа подијељених у 12 мјесечних циклуса кроз које аутор „прича животну причу о одрастању, доживљајима, импресијама и свему ономе што му се догађало“.

„Ово је својеврстан графички споменар забиљежене пролазности“ рекао је Слободан Ћоћкало. Здравко Круљ је указао на креативни приступ у графичкој анимацији док је Миленко Стојичић указао на значај развоја ликовне умјетности кроз коју млади људи могу да укажу на одређене друштвене проблеме, односно на свој положај у друштву као умјетник. Аутору је уручена захвалница у име ЈУ КСЦ „Петар Кочић“, а коју је такође узвратио и сам аутор. Општина Мркоњић Град је издвојила финансијска средства како би омогућила одржавање изложбе.

Изложба ће бити отворена у галерији Културног центра 30 дана.

Подели: