00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

12. април, 2017.

Потписивање Споразума о успостави система Адресног регистра

Наставак имплементације у Републици Српској и имплементација у општини Мркоњић Град.

У организацији Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и ЦИЛАП пројекта дана 29.03.2017. године одржано је свечано потписивање Споразума о успостави система Адресног регистра за територију 15 општина Републике Српске: Дервента, Модрича, Прњавор, Шамац, Теслић, Мркоњић Град, Србац, Кнежево, Власеница, Рогатица, Шипово, Лопаре, Пелагићево, Рибник и Угљевик.

Семинар су отворили директор РУГИПП г-дин Милош Комљеновић, замјеник директора г-дин Срђан Радуљ и директорица ЦИЛАП пројекта г-ђа Андја Зимић, при чему су истакли велики значај функционалног и модерног система адресног регистра за ефикасан рад локалне администрације.  Директор РУГИПП је изразио и велику захвалност Краљевини Шведској на пруженој донацији као и своје задовољство оствареном сарадњом са Лантмäтериет-ом (шведска државна управа за картографију, катастар и упис права) у реализацији пројекта. Изражена је велика захвалност начелницима општина укљученим у другу фазу имплементације на показаном разумевању и спремности на сарадњу у обостраном интересу, а посебно присутним начелницима општине Рибник г-дину Раденку Бањцу и општине Власеница г-дину Мирославу Краљевићу.  

Након свечаног потписивања свих 15 споразума, одржане су презентације ЦИЛАП пројекта и досадашњих активности на успостави Адресног регистра и Регистра просторних јединица Републике Српске.

У другом дијелу семинара одржана је обука за запослене у општинама који ће радити на пословима Адресног регистра. Објашњен је начин рада и дат краћи преглед функционалности апликације за успоставу, вођење и одржавање адресног регистра. Договорени су први кораци са којима ће општине започети рад. Такође су предата упутства за рад и сви потребни фајлови за инсталацију апликације.

Крајњи циљ ЦИЛАП пројекта је увођење јединственог система за вођење адресног регистра у оквиру градских и општинских управа, што ће омогућити уређење ове области и решавање многих проблема везаних за рад како градских и општинских управа тако и ИДДЕЕА. Адресни регистар повезан са подацима геодетских управа у Босни и Херцеговини биће основа за издавање коректних идентификационих документа и   регистрацију грађана, решавање комуналних проблема, издавање разних дозвола, статистичке потребе...

 

Извор: http://www.cilap-project.org

Подели: