00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Вијести

27. мај, 2019.

Позив организацијама цивилног друштва (ОЦД) за подношење приједлога пројеката

Позивају се све заинтересиране организације цивилног друштва (ОЦД), које задовољавају предуслове позива, да учествују у отвореном и конкурентном процесу одабира пројеката за јачање активнијег укључивања ОЦД, грађана и локалних заједница у процесима управљања локалним развојем.


Иначе, Пројекат интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) је заједнички пројекат Владе Швицарске и УНДП-а који има за циљ оснажити локални развој кроз увођење системског приступа стратешком планирању, имплементацији, праћењу и евалуацији реализације развојних планова, те хармонизацији система планирања на локалном нивоу са онима на вишим нивоима власти. Главни циљ пројекта на локалном нивоу је да помогне домаћим актерима у изради и проведби интегриране локалне развојне стратегије. Такође, нужна је и снажна партиципација грађана и локалне заједнице, гдје организације цивилног друштва представљају важну карику у процесима информисања и анимирања грађана да активно учествују у развојним процесима, од утврђивања развојних потреба и приоритета до надгледања над проведбом развојних процеса и интервенција, резултата и њихових ефеката на живот грађана.

У склопу активности подршке на локалном нивоу, ИЛДП жели кроз овај позив подржати и развој капацитета ОЦД у партнерским ЈЛС са циљем јачања активнијег укључивања ОЦД, грађана и локалних заједница у процесе управљања развојем, како би им се омогућило да се на адекватан начин укључе, проактивно дјелују те анализирају и извјештавају/ информишу  о развоју заједнице.

ИЛДП је 22.5.2019. године поновио Јавни позив који је отворен до 7.6.2019. године, а у  оквиру овог позива ће бити подржана три пројекта, гдје ће се прво рангирани пројекат подржати са 7.000 КМ, а друго рангирани пројекат са 4.500 КМ те треће рангирани пројекти са 3.000 КМ.

Подели: