00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

15. новембар, 2016.

Одржано предавање ''Припрема воћњака за зиму''

Припрема воћњака за зиму била је тема предавања које је одржао данас у просторијама Агенције за привредни развој Милован Ћућић, сарадник за рурални развој у ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Ћућић је рекао да је циљ  предавање био да се пољопривредни произвођачи, првенствено воћари што боље припреме за зиму.

''Говорили смо о садњи нових воћњака, о заштити и о припреми већ постојећих воћњака како најбоље да дочекају зиму и да је преброде'' казао је Ћућић и додао да је било ријечи и о исхрани, односно ђубрењу и припреми за зимску резидбу воћа.

Дијана Еремија сарадник у Агенцији за привредни развој рекла је да општина Мркоњић Град издваја значајна средства за развој воћарства као и да је све  више домаћинстава који се баве воћарством.

''Општина Мркоњић Град посљедњих неколико година издваја значајна средства за подизање вишегодишњих воћних засада и од 2006. године до данас издвојила је око 140.000КМ у те сврхе'', рекла је Еремија и додала де је у току тендер за набаку 12.000 садница малине за десет пољопривредних произвођача који су прошли на јавном позиву за узгој малине. 

Подели: