00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

24. октобар, 2016.

Реконструисана фискултурна сала у средњој школи

Часове физичког васпитања око 600 ученика Машинске школе и Гимназије у Мркоњић Граду од данас ће одржавати у реновираној фискултурној сали средњошколског центра. Урађена је комплетна унутрашња санација, од подова, плафона, нове столарије и опреме.

 У реконструкцију је уложено око 100.000 КМ, а радове је финансирала општина Мркоњић Град, док је извођеч било предузеће ''Зидарт''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је ово један од значајнијих пројеката које је општина реализовала.

"Важно је да смо успјели сами издвојити средства из буџета општине Мрекоњић Град и да сала изгледа као да је нова, иако средњошколско образовање  није у надлежности општине", рекла  је Аничићева и додала да 40 и нешто година није улагано у салу.

''Ми смо сада успјели да је обновимо и ја се надам да ће сад бити дугог вијека и на корист ђацима општине Мркоњић Град'', истакла је Аничићева

Директорица Гимназије Ивана Берић је рекла  да је школа саграђена 1973. године  и да је сала била у изузетно лошем стању.

"Ово су најобимнији и најобухватни радови сале до сада, имамо комплетну нову подлогу, унутрашњу фасаду, нову опрему", рекла је Берићева.

Она је истакла да је врло битно и да дјеца са васпитне стране усвоје стандарде како једна школа, установа треба да изгледа.

"То ће њих обликовати у даљем професионалном животу, њима ће то постати стандард и они ће томе стремити и то оно што изграђује једно друштво. Пресрећни смо што наша општина то разумије и што по том питању и дјелује", рекла је Берићева.

Средња школа у Мркоњић Граду ушла је и у пројекат енергетске ефикасности кроз који ће бити замијењена комплетна столарија на објекту.

Подели: