00 387 50 220 920 kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba Понедјељак – Петак 7.00h - 15.00h

Обавјештења

23. септембар, 2024.

НАБАВЉЕНО ВОЗИЛО ЗА ПРЕВОЗ ДИЈАЛИЗНИХ ПАЦИЈЕНАТА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске др Ален Шеранић посјетио је данас општину Мркоњић Град, гдје се састао са начелником општине др Драганом Вођевићем.

Том приликом, посјетили су Дом здравља "Др Јован Рашковић", гдје је представљено ново возило, које ће да служи за превоз дијализних пацијената.

"Захваљујући иницијативи Удружења дијализираних, трансплатираних и хроничних бубрежних болесника успјели смо да реализујемо овај пројекат, а који је укључио Владу Републике Српске, одговорно предузеће Хидроелектране на Врбасу, Општину Мркоњић Град, Дом здравља и Центар за социјални рад", навео је Шеранић.

Начелник општине Драган Вођевић рекао је да је возило коштало 134.472,78КМ.

"Ово је изузетно значајан пројекат за пацијенте који живе са хемодијализом, те морају три пута седмично ићи на УКЦ Бања Лука", истакао је Вођевић.

Драгомир Бајић, који већ 14 година иде на хемодијализу, навео је да пацијентима ново возило веома значи, како због безбједности, тако и због комфора.

Директор ЈЗУ Дом здравља "Др Јован Рашковић" Дејан Гавриловић је додао да је ова установа добила сагласност Министарства и Општине Мркоњић Град за оснивање Центра за физикалну рехабилитацију.

"У току су радови на санацији простора, а очекујемо да ћемо услуге физикалне рехабилитације почети да пружамо од почетка наредне године", истакао је Гавриловић.

Подели: