Реализован пројекат енергетске ефикасности на три објекта

На зградама Средњошколског центра, Црвеног крста и Центра за социјални рад у Мркоњић Граду реализован је пројекат енергетске ефикасности, за који је општина обезбиједила 350.296 КМ и Шведска кроз пројект Зелени економски развој који реализује Развојни програм Уједињених нација /УНДП/ 113.000 КМ.

Представник УНДП-а, технички официр за инфраструктуру Алмас Тртовац је након данашњег техничког пријема ова три објекта рекао  да су заједничким снагама осигурали средства за имплементацију мјера енергетске ефикасности.

Он је подсјетио да је Шведскa обезбиједила 25 одсто средстава од укупне инвестиције, а UNDP је био имплементатор свих мјера на објектима.

Поред овог пројекта енергетске ефикасности, на објекту Средњошколског центра, у којем раде Гимназија и Машинска школа, извршена је и реконструкција крова, за коју је око 70.000 КМ обезбиједила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић је захвалио УНДП-у, Влади Шведске и Цвијановићевој који су изнашли средства да се пројекат приведе крају, али и извођачу радова локалној фирми "Зид-арт".

"Ово значи много за друштвену заједницу, поготово за наше ученике којих има око 450 у средњој школи", додао је Вођевић.

Директор Гимназије је нагласио да су овим радовима добили веома исплатив објекат у еколошко-енергетском смислу, и у смислу оптималних услова за боравак ученика у школи и постизање резултата.

Директор Машинске школе Предраг Ђуза је казао да слиједи и опремање школске радионице ЦНЦ машинама и унутрашње уређење школе, захваљујући средствима која су добили од Владе Србије.

"Завршили смо тендерску процедуру око набавке ЦНЦ машина, које сваки дан треба да стигну. Остаје још да припремимо радионицу у коју ће бити смјештене и мислим да ће то ићи паралелно са унутрашњим уређењем нашег заједничког објекта", рекао је Ђуза.

Он је додао је да ове године имају ново занимање техничар ЦНЦ технологије, које је једно од најатрактивнијих занимања на овим просторима.

  • 16.6.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD