Дјеца из Мркоњић Града отпутовала на љетовање у Бечиће

Овогодишња  реализација  пројекта „Социјализација  дјеце Републике Српске 2021“  почела је одласком дјеце на десетодневно љетовање у омладинском хотелу „Ужице“ у Бечиће.

Овај пројекат реализује  ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске и Министарства  здравља и социјалне заштите Републике Српске  заједно са локалним заједницама, Центрима за социјални рад, Удружењима родитеља са четворо и више дјеце и Борачких оргaнизација.

У овој години  из Мркоњић Града ће у Бечиће  отпутовати 14 дјеце, који су распоређени у двије групе. У првој групи данас је отпутовало 10 дјеце уз пратњу васпитача  Ђорђа Алексића   а у наредном периоду отпутоваће их још  четворо. Општина Мркоњић Град заједно са Центром за социјални рад и Удружењем родитеља са четворо и више дјеце „МГ РАДОСТ“  из године у годину подржава овај пројекат и обезбијеђује логистичку помоћ  за дјецу  у виду  ланч пакета, мајица и џепарца који додјељује Центар за социјални рад.

Основни циљ пројекта је да се оствари позитиван утицај на развој дјеце, задовољавајући њихове потребе, реализацијом прилагођених  програмских активности и ставрањем  позитивног, афирмативног амбијента  у вријеме боравка у одмаралишту.

Пројекат: „Социјализација  дјеце РС „ реализује се од 2002. године и обухвата преко 32.000 осјетљивих  категорија: прије свега ријеч је о дјеци  из социјално угрожених породица-корисницима права из социјалне  и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци из породица борачке популације, дјеци са сметњама у развоју и хроничним  здрвственим сметњама, али и посебно надареној  дјеци.

Пројекат траје у периоду од 20.05-21.09.2021. године и реализује се кроз 13 смјена у овој години.

 

 

 

 

 

  • 15.6.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD