''Луке'' велико градилиште

Радови на рерконструкцији главног терена Градског садиона „Луке“ у Мркоњић Граду одвијају се предвиђеном динамиком.Најтежи и најобимнији дио посла око проширења терена, ископа и одвоза земље на депнију, раванању и нивелисању терена приводе се крају. У току је излијевање бетонских зидова и ископа за дренажне цијеви и цијеви за систем прскања терена.

Радницима „Мркоњић путева“ на руку иду ове седмице и повољне временске прилике, па су радови интензивирани са већим бројем тешких грађевинских машина.

За љубитеље фудбала у Мркоњић Граду и оне којима је овај град и фудбал на срцу још једна лијепа вијест. На приједлог управе клуба руководсво локалне заједнице прихватило је приједлог да се за потребе расвјете на стадиону уграде енергестки каблови и оставе изводи за прикључење расвјете за рефлекторе. Тако, када се обезбиједе средства стадион „Луке“  добиће и савремену расвјету, према потребним стандардима за одигравање ноћних утакмица.

-Захвални смо руководству општине на великој подршци да „Луке“ буду модеран и функционалан стадион. Биће још ту малих захвата око терена, који нису предвиђени пројектом- каже предсједник Управног одбора Миленко Милекић.

Челни људи клуба сваки дан су на стадину и прате као се радови одвијају. Осим реконструкције терена, потребно је да се „умију“ и свлачионице.

-Дошли смо на идеју да ученици Машинске школе у својој радионци ураде клупе и вјешелице за свлачионице. Искористли би отпадно железо са стадиона. Планирамо да ученици наше школе офарбају комлетну ограду на трибинама до игралишта. Што су они са одушевљењем прихватили. Ево позивамо и привредне субјекте из наше града, али из шире да нам помогну око обезбјеђења фарбе и репроматеријала за фарбање ограде- каже предсједник Надзорног одбора ФК Слобода и директор Машинске школе Предраг Ђуза.

Љубитеље фудбала у Мркоњић Граду охрабрује чињеница да је први тим и поред суспензије четри фудбалра, због исценираних догађаја у Шамцу  и Јанковића који је добио црвени картон убједљиво побједио Младост из Доње Слатине. Избраници Игора Мирковића, готово голобрдати младићи одиграли су сјајан меч и показали да је пред њима добра фудбалска каријера.Замиљиво је да је последњих пола сата утакмице против Младости на трену било девет играча, пониклих у млађим категроијама Слободе.

 

 

  • 15.9.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD