Јавни позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica

УНАПРЕЂЕЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ И УСЛУГА ДУЖ СТАЗА ВИА ДИНАРИЦЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Позив за подношење пријава за додјелу бесповратних средстава је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта Via Dinarica, који имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), уз финансијску подршку Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД БиХ) и Агенције за развојну сарадњу Републике Италије (АИЦС). Друга фаза овог пројекта се проводи у сарадњи са домаћим партнерима – Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федералним министарством околиша и туризма, Министарством трговине и туризма Републике Српске, локалним властима, невладиним и приватним сектором активним у туризму. Иницијатива Via Dinarica има за циљ да промовира значајне природне и културне ресурсе подручја Западног Балкана, да омогући бављење авантуристичким активностима љубитељима природе из цијелог свијета те да очува планинска подручја, културе и предјеле који представљају оазу нетакнуте природе у Европи.

Овај јавни позив суфинансирају УСАИД, АИЦС, Федерално министарство околиша и туризма и сљедеће јединице локалне самоуправе на које се овај позив и односи: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње, а циљ му је да додатно допринесе развоју иницијативе Виа Динарица, као и опоравку од пандемије Цовид-19 која је највише погодила сектор туризма.  

У складу с горе наведеним, овај Јавни позив за подношење приједлога пројеката се односи на сљедеће 2 приоритетне области:

Приоритетна област 1: Побољшање услова и проширење капацитета туристичких смјештајних објеката дуж стаза Via Dinarice унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње.

Приоритетна област 2: Унапређење постојећих и повећање разноликости туристичких услуга у области туризма у природи (културног, историјског, спортско-рекреативног и авантуристичког туризма и слично) дуж стаза Via Dinarice унутар сљедећих јединица локалне самоуправе: Босански Петровац, Гацко, Коњиц, Мостар, Мркоњић Град, Посушје, Приједор, Прозор-Рама, Равно, Рудо, Соколац, Столац и Требиње.

Подносиоци пријава који имају право пријавити се на овај позив :

             Приватна подузећа и обрти регистровани за услуге издавања смјештаја;

             Физичка лица регистрована у надлежној опћинској служби за пружање услуга смјештаја као што су обитељска пољопривредна господарства (ОПГ), сеоска домаћинства смјештајног типа и слично;

             Удружења, организације, клубови и планинарска друштва који управљају планинарским објектима (планинарске куће, планинарски домови, склоништа и слично);

             Јавне установе које управљају заштићеним подручјима природе и смјештајним објектима унутар истих.

 

Позивају се сви заинтересирани и квалификовани потенцијални подносиоци пријава, која желе судјеловати у овој активности пројекта, да доставе своје приједлоге пројеката, укључујући и сву пратећу документацију, најкасније до сриједе, 7.10.2020. године до 16:00 сати.

Смјернице за подношење приједлога пројеката и остали потребни обрасци могу се преузети овдје.

Via Dinarica ће организовати 18.09.2020.године  у 10 сати инфо сесију током које ће се презентирати сви аспекти јавног позива те појаснити услови и критерији. Поред овога, током сесије потенцијални подносиоци пријава ће имати прилику постављати питања о јавном позиву. Инфо сесија ће бити одржана путем онлajн платформе (Зоом) за видео и аудио конференције.

За сва додатна питања везано за јавни позив контак особа Марионела Шарац , тел:050/220-931.

 

  • 14.9.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD