Расписан Конкурс за додјелу стипендија општине Мркоњић Град

Расписан Конкурс за додјелу стипендија општине Мркоњић Град

Конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама, као и за ученике основних и средњих школа без оба родитеља расписан је 01.12.2021. године и биће отворен до 16. 12. 2021. године.

Захтјев за додјелу стипендије уз приложене доказе о испуњавању услова, кандидати подносе Одјељењу за општу управу и друштвене дјелатности у року од 15 дана од дана објављивања конкурса  на огласној табли општине и интернет страници општине Мркоњић Град.

Образци за подношење захтјева за стипендије могу се преузети у шалтер сали административне службе општине, а налазе се и на интернет страници општине Мркоњић Град www.mrkonjic-grad.rs.ba, овдје: захтјев, кућна листа и изјава.

Све додатне информације могу се добити на телефон број 050/220-941 и директно у канцеларији број 33.

Стипендије се додјељују на основу девет критеријума. Највиши новчани износ предвиђен је за студенте који су изабрали неке од дефицитарних занимања, и то мјесечно од  180 КМ. По социјалном статусу и успјеху на студију, мјесечна стипендија износи 120 КМ, док студенти који имају статус ППБ и РВИ имају 150КМ.

Комплетан текст Конкурса за додјелу стипендија општине Мркоњић Град студентима првог циклуса на високошколским установама можете погледати овдје као текст Конкурса за додјелу стипендија општине Мркоњић Град ђацима основних и средњих школа без оба родитеља овдје.

Студенти који студирају на високошколским установама у Републици Српској су обавезни да лично предају комплетан захтјев!!!

Непотпуни захтјеви ће бити одбачени.

 

    

   

   

 

  • 1.12.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD