Одржан састанак са шефом Представништва Српске у Аустрији

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић разговарао је синоћ   са руководством општине и локалним привредницима о остваривању комуникације и сарадње са аустријским фирмама.

Начелник општине Мркоњић Град  Драган Вођевић изразио је наду да ће привредници искористити на најбољи могући начин све препоруке које су добили од Филиповића.

"Надам се да ће им Представништво омогућити излаз на аустријско тржиште, а након тога и широм ЕУ. Наши привредници су вриједни, посједују одређена искуства, теже ка новим технологијама и сигуран сам да ће њихови производи наћи мјесто на европском тржишту", рекао је Вођевић.

Филиповић је након састанка рекао да Представништво Српске у Аустрији и даље спроводи активности подршке општинама и градовима у Српској, посебно привредним субјектима.

"У Мркоњић Граду смо имали прилику да размијенимо информације са привредницима и да их информишемо о активностима Представништва. Ми све гледамо као сервис за наше привреднике", истакао је Филиповић.

Он је навео да Представништво активно ради на остваривању директне комуникације са аустријским фирмама и да им је циљ да добију могућност да привредници из Српске пошаљу своје понуде и да остваре пословну сарадњу.

"Активно радимо на томе да нашим привредницима понудимо платформу, да користе сервисе Представништва и да заједнички остваримо циљеве које смо дефинисали, те да повећамо извоз Српске према Аустрији", рекао је Филиповић.

Данијел Стојчић директор предузећа „Мавас“ је захвалио начелнику општине Драгану Вођевићу  као и  господину Филиповићу  што су организовали овакав један састанак који је јако битан за све приврдне субјекте у локалној заједници.

 

  • 22.7.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD