Генерални конзул Хрватске Зоран Пиличић боравио у радној посјети општини Мркоњић Град

Начелник општине Мркоњић Града Драган Вођевић разговарао је данас са генералним конзулом Хрватске у Бањалуци Зораном Пиличићем о економској и привредној сарадњи, те о инфраструктурним пројектима у повратничким насељима на подручју ове локалне заједнице.

Пиличић је рекао  да је на састанку информисан да привредни субјекти са подручја Мркоњић Града сарађују са партнерима у Хрватској, оцијенивши да су та сарадња, као и проток економије и људи, пут у будућност.

"Ми смo ту да им помогнемо уколико има неких препрека по питању законодавства и прописа", рекао је Пиличић.

Он каже да је на састанку разговарано и о хрватској заједници на подручју ове општине, поготово у мјесту Лисковица, гдје су људи врло предузетни и покушавају да обнове куће и путеве.

"Нашли смо заједнички језик да им се помогне око инфраструктуре. Сматрам да ћемо наћи моделе суфинансирања и да им једним дијелом помогне Хрватска, а другим општина", рекао је Пиличић и додао да је то општи интерес  јер су саобраћајнице значајне.

Начелник Вођевић је захвалио конзулу за данашњу посјету, истакавши да се само искреним разговором свих страна може доћи до рјешења проблема.

"Разговарали смо о економији и потребама повратника у Лисковици и у Мајдану. Сагласили смо се да свако са своје позиције омогући и изнађе средства за инфраструктурне пројекте који су најприје тичу Лисковице", рекао је Вођевић.

 

    

  • 17.6.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD