Отворена изложба штићеника Центра за ментално здравље

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, отворила је у Центру за ментално здравље у Дому здравља ''Др Јаван Рашковић'' другу изложбу радова штићеника Центра, као и Центра за дјецу и омладину ''Бубамара''. У питању је изложба ликовних и умјетничких радова, новогодишњих честитки и других сувенира које су израдили штићеници Центра.

Начелница  Аничић се захвалила свима који су допринијели раду Центра, као и штићеницима који су припремали изложбу, те им пожељела   срећне предстојеће празнике.

''Оснивање Центра за ментално здравље је велики успјех за наш град. У почетку није било лако, али заједничким снагама смо ипак успјели, и ја се захваљујем свима који су  на било који начин допринијели раду Центра'', рекла је  Аничићева. Додајући да се нада да ће у склопу Центра почети активно да ради и  Удружења дјеце са посебним потребама.

Докторица у Центру за ментално здравље Милија Савић каже да је током 2013.године обављено око 1700 прегледа.

''Ми у Центру се трудимо, колико је то могуће,  да нашим корисницима, људима који имају одређене психичке сметње, да побољшамо квалитет живота, учинимо им живот мало љепшим, да се мало социјализују и да буду мало сретнији. Мислим да смо у томе и успјели, што показују и резултати нашег рада'', рекла је Савићева.

Маринко Ђукановић, корисник Центра веома је задовољан услогама које пружа  Центар.

''Желим да се захвалим особљу Центра и докторици Милији Савић , као и општини Мркоњић Град.  Веома  добро се осјећам, минималмо пијем лијекове и скоро да сам излијечен'' рекао је Ђукановић

Изложба је била продајног карактера, а прикупљена средства од продаје иду у фонд корисника услуга Центра за ментално здравље.

 

  • 25.12.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD