Израда стратегије развоја

Процес израда стратегије развоја општине Мркоњић Град у завршној је фази, и општина до краја године треба да добије Стратегију развоја за период од 2014 - 2024. године, речено је на састанку партнерске групе за израду стратегије.

На састанку је разматрана прва радна верзија стратегије са освртом на извршене корекције социјалне и економске анализе, стратешке платформе и секторских планова.

Цјелокупну стратегију развоја са оперативним плановима реализације, присутннима је представио координатор Развојног тима Томислав Тодоровић., који је рекао да је акценат у стартегији стављен на развој привреде и запошљавање.

''У нацрту овог домумента може се видјети да је овдје акценат на развоју привреде и запошљавању, што даље омогућава бољи квалитет живота грађана у наредном периоду . Кроз све секторе,  било да се ради о друштвеном сектору, сектору о заштити животне средине или  економском сектору, прожима се привредни развој општине и отворање нових радних мјеста што је свакако приоритет и обавеза нас у овом моменту'' рекао је Тодоровић. Додајући да ће  након овог састанка бити урађен коначан приједлог овог документа,  који ће бити упућен на јавну расправу и потом Скупштини на усвајање.

''У плану нам је да крајем године имамо усвојен овај документ, како би могли почетком 2014.године ићи у његову имплементацију'', нагласио је Тодоровић

Израда општинске стратегије помогнута је Пројектом интегрисаног локалног развоја (ILDP), развојсног програма UNDP и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

 

  • 12.12.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD