Представници Шведске СИДЕ у посјети општини Мркоњић Град

Представници Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (SIDА) Андера Спеар и Дајен Кавалец боравили су у посјети у општини Мркоњић Град и са начелницом Дивном Аничић разговарали о значају Пројекта јачање капацитета савеза општина и градова у Бих (CDМА).

''CDМА Пројекат  са провођењем је започео августа 2010.године и тајао је пуне три године. Циљеви пројека били су јчање институционалних капацитета савеза општина и градова у оба ентитета, побољшање позиција савеза у заступању интереса општина, оснивање и побољшање услуга финансијског савјетовања у оквиру савеза, те успостављање јединица за интеграције, каже представница SIDЕ Андреа Спеар. Додајући да је посјета општини Мркоњић Град организована како би чули мишљење начелнице о значају овог сидиног пројекта,  а у циљу процјене успјешности истог.

Начелница Дивна Аничић истакла је да је пројекат испунио њена очекивања.

''Корист од CDМА пројекта је велика, посебно бих издвојила значај отварања канцеларије Савеза општина и градова РС у Бања Луци, у којој су запослени савјетник за правна питања и финансијски савјетник'', рекла је Аничићева. Додајући да се нада, да ће кроз неки нови програм подршке, пројекат бити настављен и у наредном периоду.

Пројекат Јачање капацитета савеза општина и градова у Босни и Херцеговини (CDМА), проводила је  Холандска агенција за rаzvој  VNG Intеrnаtiоnаl, у конзорцијуму са Шведском агенцијом SIPU и агенцијом за развој ЕDА из Бањалуке. Пројекат је финансирала Шведска агенција за међународни развој и сарадњу SIDА.

 

  • 6.12.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD