Одржана промоција реализованих пројекта Омладинске банке за 2013.годину

Десет успјешно реализованих пројеката неформалних група младих насталих уз подршку Омладинске банке презентовано је 15. децембра у Скупштинској сали у Мркоњић Граду. Укупна вриједност пројеката износи 33.930 марака, од чега је 15.114 марака из фонда Омладинске банке Мркоњић Град, а који су заједнички обезбиједили Општина Мркоњић Град 9.095КМ и Фондација Мозаик 6.019КМ од донатора УСАИД и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Неформалне групе младих обезбиједиле су укупно 18.816 марака кроз мобилизацију локалних ресурса од 3 институције, 2 организације, 5 предузећа и 61 грађанина.

У реализацији ових пројеката учествовало је укупно 108 волонтера који су допринијели са 2.225 волонтерских сати, а укупан број корисника ових пројеката је 700.

Промоцији су присуствовали начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић са сарадницима, представници Фондације Мозаик, Омладинске банке Мркоњић Град, и чланови неформалних група. На церемонији су уручене захвалнице и плакете учесницима, донаторима и најистакнутијим активистима Омладинске банке Мркоњић Град.

Општина Мркоњић Град и Фондација ''Мозаик'' сарађују шест година на пројекту Омладинска банка.

''Овим пројектом од 2008.године до данас финансирано је 55 пројекта и изнсу од 111.268 КМ, а основни циљ пројекта је да се анимирају млади из руралних средина и да нешто добро учину за своју локалну заједницу'', рекла је самослални стручни сарадник за младе у општини Мркоњић Град Ђурђица Шолак. Додајући да су ове године путем Омладинске банке финансирана уређења игралишта у руралним срединама, уређење омладинског дома, плесне школе и слично.

Задовољство успјешно урађеним пројектима, исказала је и начелница општине Дивна Аничић, истичући да ће општинске власти и даље наставити подржавати пројекте младих заједно са фондацијом Мозаик.

Пројекти Омладинске банке Мркоњић Град реализују се шесту годину заредом и до сада је успјешно реализовано 55 пројеката, укупне вриједности додијељених средстава око 111.000КМ, а у 2013.години реализовани су сљедећи пројекти:

 1. ''Адаптација спортског игралишта''  Бјелајце
 2. ''Уређивање омладинског дома''
 3. ''Изградња игралишта за одбојку'' Подбрдо
 4. ''Уређење теретане за младе''
 5. ''У кондицији буди и ти''
 6. ''Лопте за игралиште у Мајдану''
 7. ''Омладински фудбалски камп МГ 2013''
 8. ''Уређење просторија'' – друштвени дом Котор
 9. ''Омладинска школа фудбала МГ''
 10. ''Високе потпетице''

 

 • 15.11.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD