Мркоњићка општина помаже пољопривреднике

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и седам пољопривредних произвођача потписали су у Агенцији за привредни развој уговоре за додјелу 53.000 марака кредитних средстава, за које је општина обезбиједлила депозит у износу од 26.500 марака и каматном стопм од 3,4 одсто.

Аничићева је истакла да општина Мркоњић Град већ дуги низ година помаже своје пољопривреднике.

''Ријеч је о врло повољним кредитним средствима у области пољопривреде  са 3,4 посто каматне стопе, гдје депозитна средства општине износе 50 одсто и на тј начин смо успјели да обезбиједимо овакво повољну каматну стопу кредита'', рекла је Аничићева. Додајући да јој је изузетно драго што у Мркоњић Граду постоје људи који се баве пољопривредом, који од тога живе и који користе средства општине Мркоњић Град.

Кредитна средства одобрена су сљедећим пољопривредницима: Биљани Рудић, Зорану Црнчевић, Александри Ороз, Драгани Тошић, Драженку Васић, Мили Бошкан и Слободану Божић.

Начелница Аничић  потписала је  и уговоре са још седам пољопривредника који се баве узгојем воћа, за набавку 2710 садница шљиве, јабуке, ароније, љешњака и малине. За ове намјене биће издвојено 10.330 марака, од чега ће општина обезбиједити  6.700 марака и пољопривредници 3.633 марке

Средства за подизање вишегодишњих засада одобрена су: Ивици Вулић, Мари лекић, Ђури Пејић, Душану Алексић, Ранку Зељковић, Жељку Милашиновић и Митру Ђурђевић.

За подршку развоја пољопривреде, а кроз Програм за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град у 2013.години у буџету општине  обезбијеђено је 105.000 КМ, а средства ће биће пласирана за набавку опреме, пољопривредне механизације....

Слободан Божић из Медне захваљује се општини и каже  да ће средства уложити у набавку механизације.

''Средства ћу уложити у куповину купилице, плугова и прскалице, а које ћу користити за производњу житарица и поврћа за властите потребе'', кеже Божић.

 

  • 14.11.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD