Школа у Бјелајцу добила нову рачунарску опрему

Ученици ОШ ''Бранко Ћопић'' у Бјелајцу добили су на употребу савремени кабинет информатике. Предузеће Р-С Силикон из Бјелајца донирало је овој школи 10 нових рачунара, пројектор, штампач и скенер.

Слађана Вулин педагог у ОШ ''Бранко Ћопић'' каже да сада имају савремено опремљен кабинет.

''Од предузећа РС Силикон добили смо  10 нових потпуно опремљених рачунара, видео пројектор, скенер и штампач, и то је нешто што један кабинет информатике треба да има. Захваљујемо се предузећу РС Сикон на овој донацији, јер ћемо наставу из информатике, а и из осталих предмета моћи да реализујемо на један модеран савремен начин'', рекла је Вулинова. Додајући да је то нешто без чега се данас не може и што 21 вијек очекује како  од самог школства тако и од ученика.

Пејић Анђела осми је разред и кажеда је ова донација  велика ствар како за ученике тако и за школу .

Опремањем кабинета новим рачунарима ученици ће имати бољи услове за рад не само из информатике него и из осталих предмета. На старим рачунараима нам је било веома тешко радити, често су били покварени, падао им је систем, а на једном рачунару радила су по три ученика'',каже Анђела. Додајући да ће ученицима бити велико задовољство да рад и уче на овим рачунарима.

Слично прича и њена школска другарица Андреа Ступар.

Информатика је веома значајна за даље школовање, јер сада је све компјутеризовано и ови нови рачунари ће нам много значити, прије свега да научимо нешто основно, јер до сада ни то нисмо могли на овим старим рачунарима. Најчешће се дешавало да оно што нам наставник објасни у школи морали да провјежбамо код куће, јер је у школи то било немогуће.

_____________________________________________________________________________

МИЛАН СТЕВАНИЋ - ''Драги ученици имате прилику да будете конкурентни ученицима у другим школама, јер ћете имати савремено опремљен кабинет информатике, а који ћете моћи користити и за друге предмете'', рекао је Стеванић. Додајући да се захваљује представницима предузећа РС Силикон, који су препознали проблеме са којима се сусрећу  у свакодневмо раду и помогли им да их отклоне.

ЂАНМИКАЕЛЕ ФОЉА –''Образовање је веома битно и драго ми је што сми  имали  прилику да на овај начин помогнемо образовни систем. Ми овдје градимо једно огромно и компликовано постројење које ће захтијевати много инжињера техничких струка. Зто нам је веома важно  да на овај начин можемо помоћи школу, јер све креће од школе и образовања.'', рекао је директор предузећа Р-С Силикон Ђанмикаеле Фоља. Истичићи да је мала је ставр у питању,  али ако се искотристи на прави начин могу се постићи велики резултати у будућности.

  • 8.11.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD