Кампања ''Буди на правој страни- Бирај живот без оружја''

У оквиру кампање ''Бирај живот без оружја'', на Тргу краља Петра I Карађорђевића у Мркоњић Граду, полицијски скужбеници Станице јавне безбједности Мркоњић Град, грађанима су дијелили летке под називом ''Буди на правој страни – бирај живот без оружја''.

Кампања је почела 1. септембра и обухвата примјену Закона о амнестији за недопуштено посједовање минско-експлозивних средстава и оружја у Републици Српској. Грађани који посједују оружје могу га предати полицији без икаквих санкција до краја 2014.године.

''Циљ кампање је унапређење свијести грађана о опасностима злоупотребе оружја, смањење броја илигалног оружја и смањење инцидената са илегалним оружјем као и подсјећање граћана на могућност легализације оружја'', рекао је начелник Станице јавне безбједности Мркоњић Град, Душко Пена. Додајући да предаја оружја може бити и анонимна, уколико граћани тако желе, јер они не подлијежу кривичном гоњењу и прекршајном поступку уколико предају заостало наоружање.

Пена је апеловао на грађане да добровољно предају оружје, за које знају или посједују,  у најближу полицијску станицу или позивом на телефон 122.

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Маријана Маркановић рекла је да је на подручју Центра до сада  прикупљено 67 дугих цијеви, три кратке, 132 минско-експлозивна средства, те 922 комада миниције, те да је  поднесено и  30 захтјева за легализацијом оружја.

Aкциjу "Бирaj живoт бeз  оружja" прoвoди Mинистaрствo унутрaшњих пoслoвa Рeпубликe Српскe сa УНДП-oм, Mисиjoм OEБС-а у БиХ, Meђунaрoдним кoмитeтoм Црвeнoг крстa, EУФOР-oм и Aмбaсaдoм Вeликe Бритaниje.

  • 31.10.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD