У манастиру Светих мученика Медљанских на Црквишту прослављена слава и освећени темељи манастирског конака

У манастиру на Црквишту у Медној на дан појављивања мошти Светих мученика медљанских Сарафима, Авакума и Мардарија служена је Литургија и прослављена слава, те освећени темељи будућег манастирског конака.

Литургију, славски колач и освећење слжио је Епископ бихаћко-петровачки Атанасије  уз саслужење архимандрита Серафима настојитеља манастира Рмањ и архимандрита Василија настојитеља манастира Клисина, као и епархијског ђакона Николе Перковића.

Светој Литургији присуствовали су бројни вјерници, као и начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и предсједник Скупштине општине Миленко Милекић.

Владика Атанасије истакао је да конак мора да буде завршен у прољеће, за када је планирана да буде успостављена заједница молитвених подвижника монаха или монахиња.

''Осветили смо темеље за нови монашки конак и наша је намјера да на овом мјесту станују подвижници, они који ће везати ово мјесто са небом, а које ће бити спона за све нас са богом. Овај наш простор Западне Крајине није густо насељен православним житељима, а као што знате није ни богат материјалним богатствима, али има своје специфичности које други простори немају. Ово је молитвени простор, овдје ћете долазити ради молотве, ради бога, заједнице са богом, да помогнете своме здрављу душе и тијела, да изграђујете своје спасење, рекао је Епископ Атанасије у свом обраћању вјерницима.

Истичући да полажући  темеље овоме конаку на земљи у стварности положили темеље на небу, темеље своје вјечне куће за вјечни живот.

Након Свете Литургије и освештења темеља за све вјернике служен је празнични ручак.

  • 11.10.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD