Општина Мркоњић Град купила погон ''Младости'' у Бараћима

Општина Мркоњић Град купила је путем јавне лицитације за 48.482КМ производну халу са земљиштем некадашњег погона ''Младости'' у Бараћима. Предузеће ''Младост'' а.д је у стечају и у оквиру стечајног поступка простор је дат на продају.

Ријеч је о парцели  која се налази у центру насељеног мјеста Бараћи,  укупне површине 2.444 м2 у чијем саставу су привредна  зграда површине 611 м2 и земљиште- економског дворишта површине 1.833м2.

Начелница општине Мркоњић Град  Дивна Аничић каже да се општина одлучила за куповину погона  у Бараћима како би га  сачувала од пропадања, јер се ни послије три лицитације није било заинтересованих купаца.

''Куповином погона сачуваћемо га од пропадања, а намјера нам је да једног дана у њему буде поново покренута производња.  До  тада простор могу користити становници Бараћа за своје  заједничке потребе'', рекла је Аничићева. 

Истичући да се у  саставу ових пословних просторија налазе и канцеларија мјесног уреда и Мјесне заједнице Бараћи, што је био само разлог више да буде откупљн од стране општине.

 

  • 4.10.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD