Слава општине Мркоњић Град

У Мркоњић Граду све је спремно за обиљежавање Крсне славе општине Мркоњић Град и дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде Светог Пророка Илије.

Обиљежавање славе почеће 1. августа у 11.30 часова служењем парастоса за погинуле борце  Отаџбинско-одбрамбеног рата у капели Светог апостола Марка и полагањем цвијећа на спомен-обиљежје масовне гробнице на Градском православном гробљу и на Тргу Српске војске. Након тога у Културном центру ''Петар Кочић'' са почетком у 12.30 часова  одржаће се свечана академија поводом дана 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде.

Славске свечаности и ломљење славског колача одржаће се у вечерњим часовима (1. августа) на Тргу краља Петра I Карађорђевића са почетком у 20 часова. Након обављања славског обреда у забавном дијелу програма, наступиће специјални гости вечери група ОК бенд.

Отварање легата др Мирослава Караулца  је 2. августа са почетком у  17.00 часова. Истог дана на Тргу краља Петра I Карађорђрвића са почетком у 19 часова одржаће се Илинданска смотра фолклора.

 

  • 25.7.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD