Пријем за чланове Градског хора ''Мали принц'', учеснике фестивала ''БАЛКАН ФОЛК ФЕСТ''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић уприличила је у свом кабинету свечани пријем за чланове Градског хора ''Мали принц'', који су учествовали на седмом Балкан Фолк Фесту у Бугарској (Китен-Царево), и освојили цертификат за укупан умјетнички утисак, фестивалску плакету, те пехар у Цареву.

 ''У току своја три представљања извели смо дјечије модерне пјесме,забавне,  те изворне народне пјесме. За своје наступе смо се припремали у континуитету, а нису изостајале ни редовне пробе и тренинзи ни на самом фестивалу'', каже Милијана Малић  вођаг хора. Додајући да се труд и више него исплатио.

''Колико смо радили током године, спремали се и како смо се представили на фестивалу говоре и признања која смо добили,  од пехара у Цареву, преко фестивалске плакете у Китену до самог СЕРТИФИКАТА овог фестивала, а који је прозор за учешће на фестивалима међународног карактера, каже Малићева. Истичући да су  и више него задовољни јер  су  рад и труд награђени.

Петнаестогодишња Анђела Слодојевић каже да су се на фестивалу одлично провели, те да се планирају вратити и наредне године.

''Фестивал је одлично организован и ми смо једноставно уживали, склапали  нова пријатељства,  забављали се и то једноставно не може да буде лоше'', каже Анђела.

Са њом се слаже и њена другарица Кристина Иличић.

 На фестивалу је  било лијепо, упознала сам пуно нових пријатеља и надам се  да ћемо и следеће године поновити исто.

Балкан Фолк Фест је међународни фестивал који се одржава седми пут и окупља учеснике из 15 европских земаља. Учеснике фестивала оцјењује стручни жири који чине познати универзитетски професори ,као и истакнуте музичке звијезде Бугарске.Фестивал се одржава  под покровитељством ЕУ, а у  току фестивала који траје од јуна до септембра представи се око 200  различитих ансампала и појединаца ,кроз плес,пјесму и игру.

Чланови Градског хора ''Мали принц'' тренутно се спремају за фестивал ''Распјеване пахуљице'', који се одржава у Мркоњић Граду и чију организатор је хор ''Мали принц''.

  • 4.7.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD