Делегација Русије, Белгије и Србије у посјети ОО ''Центар''

У оквиру студијске посјете коју организује Министарство породице омладине и спорта, Омладинску организацију „Центар“ посјетилила је делегација која представља институције и организације које раде са младима из Белгије, Русије и Србије.

Циљ ове студијске посјете јесте да се учесници упознају са  омладинским  радом у РС и да се подстакне одржива сарадња између институција, омладинских организација из Белгије, Русије, Србије и РС.

Делегацију у Мркоњић Граду  је примио предсједник ОО“ Центар“  Борислав Ђурић, који је госте упознао са активностима, пројектима, али и плановима ове организације.

„Центар омогућава  стварање бољих услова за живот младих кроз: психо-социјалне и образовне програме. У протеклих 15 година успјешно смо реализовали десетине пројеката, од којих издвајамо: изградњу и опремање дијела Дома културе, у којем годишње окупљамо на стотине младих. Посебно смо поносни на Локални волонтерски сервис, путем којег смо реализовали и подржали низ друштвено корисних и хуманитарних акција.Тај наш рад није остао незапажен, тако да смо проглашени за најбољег организатора волонтирања у Републици Српској за 2012. годину, што је за нас велика част и обавеза, да наставимо тим путем.  Такође. спроводимо и здравствене пројекте, који се односе на сексуално и репродуктивно здравље и побољшање положаја обољелих од ријетких обољења у Босни и Херцеговини. Жеља нам је да садашње просторије прилагодимо особама са инвалидитетом, како би смо их  укључили у наше активности, што би употпунило наш рад. Такође, у плану нам је изградња чврстог кампа у селу Медна, које пружа бројне могућности и реализација једног таквог пројекта би била значајна за цјелокупну заједницу.“изјавио је Ђурић.

 

У Мркоњић Граду поред представника и чланова ОО „Центра“ пријему су  су присуствовали представници Министарства за породицу, омладину и спорт РС, представник локалне заједнице за питања младих, чланови НВО-„Перпетум –мобиле“ те представници медија.

Током посјете у Републици Српској гости су имали прилику да поред Мркоњић Града посјете омладинске центре у Бањалуци, Лакташима, Српцу, Градишци, као и организације и институције које се баве питањем младих.

Након, боравка у просторијама ОО Центар, гости су наставили своје дружење на Балкани.

  • 31.5.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD