За кредитирање малих и средњих предузећа, предузетника и пољопривреде 400.000 марака

Начелница општине Мркоњић Град Дивнa Аничић и Срђан Шупут директор Комерцијалне банке потписали су данас уговор о пословној сарадњи у износу од 400.000,00 КМ. Средства су намијењена за кредитирање малих и средњих предузећа, предузетника и пољопривреде. Општина је обезбиједила депозит од 50 одсто за сваки појединачно одобрени кредит, те на тај начин омогућила да каматна стопа износи 3,4 процента.

''Ријеч је о врло повољним  кредитним  средствима у укупном фонду од 400 хиљада марака и каматном  стопом од 3,4 процента,  што је сигурно најповољнија каматна стопа у региону'' каже начелник одјељења за привреду и финансије Томислав Тодоровић. Додајући да је обавеза свих корисника да на сваких 15 хиљада марака запосле једног радника, што значи да ће се пласманом кредитних средстава у привреду  обезбиједити   10 до 15 нових радних мјеста.

Срђан Шупут директор Комерцијалне банке, која је доставила најповољнију понуду за кредитирање ових компоненти, каже да очекује да се за додјелу средстава пријави велики број привредника и пољопривредника.

''Надам се да ће сва расположива средства бити пласирана, јер су услови веома повољни. Камата је фиксна, а рок отплате кредита је четири године и уз могућност грејс периода'', рекао је Шупут.

Кредити за мала и средња предузећа и предузетнике ће се одобравати у износу од 10.000 до 50.000 марака са роком отплате до 48 мјесеци и са грејс периодом од шест мјесеци који је урачунат у рок отплате.

Кредити за пољопривредну производњу одобравати у износу од 5.000 до 15.000 КМ такође са роком отплате до 48 мјесеци и са грејс периодом од шесте мјесеци који је урачунат у период отплате.

_______________________________________________________________________________

Потисивање овог уговора значи почетк реализације Програма за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град за ову годину, односно компоненте која се односи на микрокредитирање малих и средњих предузећа, предутетника и пољопривредних произвођача.

  • 28.5.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD