ПОТПИСИВАЊЕ ПОВЕЉЕ „ЧИСТ ВРБАС“

Начелници општина и градова у сливу ријеке Врбас потписали су повељу за „ЧИСТ ВРБАС“. Пројекат промовише заштиту животне средине и развој туризма у сливу ријеке Врбас, који са 1,3 милиона КМ финансира Влада Јапана.

Повеља је потписана у Доњем Вакуфу, а у тексту  Повеље  се наводи да се потписиници обавезују да свим расположивим средствима, активно и континуирано  дјелују  на заштити природе смањењу загађења и унапређења квалитета воде у сливу ријеке Врбас .

Повељу  „чист врбас“ испред општине Мркоњић Град је потписао  Замјеник општине Мркоњић Град Радомир Попадић, те  градоначелници и начелници  општина Бањалуке, Лакташа, Српца, Кнежева, Шипова, Језера, Јајца , Доњег Вакуфа, Бугојна и ресорна министарства оба ентитета. Потписници  су такође компаније „COCA-COLA“, „ЕКО-ПАК“, као и Влада Јапана.

Министар за просторно  уређење, грађевинарство и екологију РС, Сребренка Голић  је говорила о значају овог пројекта и подстакла да „Пројекат  промовише нови приступ одрживом развоју и заштити животне средине, он ће омогућити одрживи развој и остварење нових радних мијеста као и развој производње здраве хране и еко туризма“ , изјавила је Голић.

  • 27.5.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD