Вјерници села Баљвине добили црквену салу

Мјештани Баљвина добили су на употребу нову парохијску салу, за потребе црквених и других свечаности. Салу је у суботу освештао Епископ бањалучки Г. Јефрем са свештенством. Кума сале била је начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић.

Сала је капацитета 150 мјеста, са кухиљом и другим пратећим садржајима. У њену изградњу и у реновирање цркве у посљедње три године уложено је око 100.000 КМ.

''Изградњу сале помогли су општина Мркоњић Град, привредни субјекти и мјештани села Баљвине'', каже отац Бобан Петрушић. Додајући да су радове изводили локални грађевински радници.

Епископ бањалучки Г. Јефрем након свете литургије вјерницима је рекао да је ово покушај да се и у овако тешким временима створе услови да би се на овим просторима живот и даље одвијао.

''Ово је заједничко добро и зато смо га заједнички градили најприје храм а сада  и парохијску салу. Њена вриједност није у томе што смо богатији за један објекат , вриједност је у оној покретачкој снази која је у вашим срцима и вашим душама, а то је вјера и љубав према богу, према своме родном крају, својој земњи и то је снага која се увијек може охрабрити и може покренути на добре и корисне акције'', рекао је Епископ бањалучки  Јефрем. Додајући да све што се овдје буде дешавало  биће то знак живота и опирања ономе што пријети изумирању и нестанку.

Након свете литургије за свештенство и вјернике организован је ручак.

  • 20.5.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD