ФАБРИКА ОБУЋЕ „БЕМА“ У МРКОЊИЋ ГРАДУ ЗАПОШЉАВА 100 РАДНИКА

Настојећи да задржи  тренд  раста и успјеха у пословању, творница обуће „БЕМА“ у Мркоњић Граду  планира да у овој години  запосли  стотину радника, потврдио је  технички директор „БЕМЕ“ г-дин Маринко Умићевић. 

„Фабрика обуће „БЕМА“ у овој години обезбијетит ће посао за 100 радника, а у току је адаптација и проширење унутрашњег дијела творнице, опремање машинама а самим тим и потреба за запошљавањем  нових радника. Основна дјелатност  овог предузећа је производња обуће, а успјех је заснован  на пословној сарадњи  са купцима на иностраном тржишту, фабрика тренутно ради марке обуће Richter, Fidelio, али ради и Paul Green  i Rohde. Творница  обуће „БЕМА“ има планове и  за почетак пласирања  својих производа  и на домаће тржиште, истакао је Умићевић.

Умићевић се овом приликом захвалио и представницима локалне власти на успјешној и доброј сарадњи, који су данас посјетили фабрику.

Данашњом посјетом Фабрици обуће „Бема“, начелница општине Дивна Аничић је указала и на будуће активности по основу Програма за подстицај запошљавања. „ Програмом за привредни развој општине Мркоњић Град планирана су средства за пријем нових радника, гдје смо посебно  истакли дјелатност  у области текстила  и обуће. Надам се да ће се фабрика обуће „БЕМА“ одазвати  на наш јавни позив,  који ће ускоро бити објављен,  јер су они и до сад били корисници наших  средстава за пријем нових радника, а то се свакако показало као добар и позитиван  примјер, она је истакла да по новозапосленом раднику средства ће износити око 2.500 КМ.

  • 5.4.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD