Почела реализација још једног пројекта на подручју наше општине под покровитељством Фондације „DogsTrust“

Почела реализација још једног пројекта на подручју наше општине под покровитељством Фондације „DogsTrust“

У Мркоњић Граду организоване су радионице за дјецу, на којима се ученици основних школа  кроз игру уче  понашању у ситуацији када се сретну са непознатим псом, те  како постати будући одговорни власник који ће се бринути о својим љубимцима и о животној средини.

Радионици, која је одржана у ОШ „Иван Горан Ковачић“, поред руководства школе и ученика, присуствовали  су и замјеник начелника општине, начелник Одјељења за инспекцијске послове и ветеринарски инспектор.

Горан Милановић, замјеник начелника општине, је истакао да је битно одржавање оваквих радионица, јер поред дјеце која воле животиње постоје и она дјеца која се плаше истих, те на овај начин ће се код дјеце умањити страх и избјећи стресне ситуације.

„Наша локална заједница, преко надлежне инспекције и комуналне полиције, веома добро се бори  са проблемом паса луталица, на веома хуман начин. Општина је и у ранијем периоду финансирала чиповање власничких паса и евиденцију у државној бази како би се лакше идентификовали несавјесни власници, а под покровитељством фондације ДогсТраст на територији наше општине је стерилисан и чипован огроман број власничких и паса луталица, те дугорочно ријешен проблем на нашим улицама“, истакао је Милановић.

Додао је да је велики  проблем који је још присутан на нашим улицама  довожење паса из градова и општина које нас окружују, са чим се боре надлежне службе.

 

  • 16.2.2023. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD