ВИШЕ ОД ХИЉАДУ УЧЕНИКА ТРЧАЛО ГОСПОЈИНСКУ ТРКУ

ВИШЕ ОД ХИЉАДУ УЧЕНИКА ТРЧАЛО ГОСПОЈИНСКУ ТРКУ

У Мркоњић Граду је одржана 17. Госпојинска улична трка "Добро за мој град" у којој је учествовало 1.100 ученика основних и средњих школа из ове општине, Језера и Шипова.
Начелник општине Мркоњић Града Драган Вођевић рекао је новинарима да је ово велики дан за овај град и за ученике, те изразио задовољство што су и околне општине препознале значај ове манифестације.
"Ово је велики догађај првенствено због улагања у здравље", нагласио је Вођевић, који је захвалио свим спонзорима.
Директор Културно-спортског центра "Петар Кочић" у Мркоњић Граду Боро Бошкић истакао је да је трка прије неколико година добила регионални карактер.
"Трудимо се да из године у годину унаприједимо сарадњу са сусједним општинама и сваке године бројимо више од хиљаду такмичара. Наш циљ је да ово постане препознатљива трка бањалучке регије и сигурни смо да ћемо кроз двије, три године испунити наш циљ", нагласио је Бошкић.
Петар Милановић, представник компаније "Ликос Балкан металс" која је генерални спонзор, каже да му је посебно задовољство што су пружили подршку у реализацији уличних трка, јер тако подстичу младе да усвајају навике здравог живота и спорта.
Побједници првих разреда су добили по тротинет, а остали медаље, дипломе и у три категорије су биле и новчане награде од 50 КМ, 70 КМ и 100 КМ.
Организатор трке је Културно-спортски центар "Петар Кочић", а покровитељ општина Мркоњић Град.

 

  • 23.9.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD