ПЈЕСНИК МАРКО МИЛОШЕВИЋ ОДУШЕВИО МРКОЊИЋАНЕ

ПЈЕСНИК МАРКО МИЛОШЕВИЋ ОДУШЕВИО МРКОЊИЋАНЕ

Вече поезије "Победа себе", пјесника Марка Милошевића из Србије, одржано је у позоришној сали Културног центра "Петар Кочић" у Мркоњић Граду.
 
Гост синоћње вечери био је глумац из Крагујевца Саша Пилиповић, а учесници програма су били и чланови локалног Градског позоришта.
Милошевић је рекао новинарима да су његове поетске вечери другачије и да их је тешко именовати, наводећи да у својим пјесмама пише о животу, тузи, радости - о тренуцима које сваки човјек проживљава.
 
"Кад освестимо неку животну ситуацију, лакше је пребродимо. Писање је једна озбиљна терапија, а читање још боља. Поезију враћамо на велика врата и то ми је циљ. То ми је мисија и зато сам овде", истакао је Милошевић.
 
Милошевић је рекао да је од 2020. године до сада објавио три књиге поезије, те да у јануару сљедеће године излази збирка "Капут".
 
Глумац Пилиповић, који је рецитовао Милошевићеве стихове и отпјевао пјесму "Тајна веза", каже да је Марко постао озбиљан пјесник у своје три књиге и вјерује да ће имати велику будућност.
"Био сам добар пријатељ са Душком Трифуновићем, говорио сам и његову поезију. Мислим да Марко има ту линију, тог интелектуалног говорења, писања поезије коју је имао велики Душко", истакао је Пилиповић.
 
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да је ова локална заједнциа позната по спорту и култури.
 
"Сматрали смо да нам је неопходно једно овакво умјетничко вече, једно звучно име које је познато на сцени културног живота Републике Српске и Србије", рекао је Вођевић.
 
Ученица Ивана Вођевић је такође рецитовала стихове Марка Милошевића и каже да јој је част што је била дио једне дивне поетске вечери.

  • 16.9.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD