П О З И В за пријаву хранитељских породица

П О З И В за пријаву хранитељских породица

Поштовани суграђани,
ЈУ Центар за социјални ради на промоцији хранитељства као облика породичне заштите дјеце и одраслих лица без адекватног породичног старања.
Право на хранитељство представља законом уређено збрињавање корисника у породицу која му обезбјеђује задовољавање основних животних потреба, која брине о његовој личности и помаже му у остваривању његових права и извршавању његових обавеза.
Хранитељска породица је породица која се бави услугама збрињавања дјеце и пунољетних лица, за коју је претходно извршена процјена и оспособљавање за хранитељство, а која испуњава прописане услове и остварује наканду за пружене услуге.
У намјери да сваком дјетету али и пунољетном лицу обезбиједимо породично старање онда када његова породица није у могућности водити бригу о њему, Стручни тим Центра припрема потенцијалне хранитељске породице за преузимање корисника у своју породицу.
Дубоко вјерујући да међу нашим суграђанима има људи, породица који желе бити хранитељска породица позивамо вас да се пријавите као потенцијална хранитељска породица, те да у периоду од 12.05. – 20.05. 2022.године дођете у просторије у ЈУ Центра за социјални рад Мркоњић Град како би добили све потребне информације о хранитељству, условима и начину одабира породица као и информације о новчаним накнадама за бављење хранитељством.
С поштовањем,
ДИРЕКТОР Драган Плејић
дипл.соц.радник
Тел: 050/214-346

  • 11.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD