hi boy
 Одржана јавна расправа о Нацрту Регулационих планова у Зонинг плану подручја посебне намјене туристичко-рекреационог центра „Балкана“

Одржана јавна расправа о Нацрту Регулационих планова у Зонинг плану подручја посебне намјене туристичко-рекреационог центра „Балкана“

 

Одјељење за просторно планирање и комуналне послове организовало је јавну расправу  о Нацрту Регулационих планова-''Викенд зоне'', ''Резервисане површине за будући развој'' и ''Резервисане површине за етно село и бунгалове'' у Зонинг плану подручја посебне намјене туристичко-рекреационог центра ''Балкана“  у Мркоњић  Граду.

Начелник општине Мркоњић Град, Драган Вођевић, рекао је да је да Балкана представља срце Мркоњић Града.

„У подручје Балкане и око Балкане видимо велики потенцијал за развој туризма. Сљедећи корак, након данашње расправе која је била изузетно успјешна, је припремање документације за сједницу Скупштине општине“, навео је Вођевић.

Јелена Пена, начелник Одјељења за просторно планирање и комуналне послове, навела је да Општина Мркоњић Град посједује Зонинг план подручја посебне намјене ТРЦ „Балкана“, којим су дате основне смјернице и принципи развоја овог подручја.

„Сматрали смо да је неопходно урадити и Регулационе планове,  да бисмо усмјерили градњу у овом подручју, дефинисали принципе и сачували амбијеталне вриједности овог краја“, истакла је Пена.

  • 11.1.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD