Начелник Вођевић посјетио Дом здравља „Др Јован Рашковић“

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић посјетио је данас  Дом здравља, гдје је са директором ове установе Радивојем Ераком и његовим сарадницима разговарао о раду патронажног тима, који је званично почео са радом 1. јула.

Вођевић је рекао  да је општина Мркоњић Град јако разуђена и да постоји велики број пацијената који нису у могућности да дођу у Дом здравља како би добили адекватну здравствену његу.

"Циљ патронажног тима јесте да омогућимо бесплатан вид здравствене његе на кућном прагу. Општина је преузела дио финансирања плате медицинским техничарима, дали смо им на употребу аутомобил, а трошкове санитетског материјала је преузео Дом здравља", навео је Вођевић.

Он је захвалио техничарима и директору установе Ераку за успјешу сарадњу.

Ерак је захвалио општинском руководству јер је подржало њихову иницијативу за оснивање овог тима.

"Већ имамо 450 посјета и ово је права ствар на опште задовољство и нас здравствених радника, а пацијентима се иде по индикацијама породичног љекара и на позива пацијената", рекао је Ерак.

Он се нада да ће од сљедеће године овом тиму обезбиједити и љекара, да би заокружили комплетну услугу.

Директор Дома здравља апеловао је на становнике да избјегавају масовна окупљања јер се епидемиолошка ситуација погоршава.

Медицинска сестра Мира Стојичић каже да дуго година ради у Дому здравља и да је обилазећи пацијенте и мимо радног времена виђела да постоји потреба да се људима пружа помоћ по кућама.

"Оформљен је мобилни тим у којем радимо колега Душко Гашић и ја, пружамо услуге по индикацијама породичних љекара, по позиву пацијената и породица и Центра за социјални рад. Наш тим ради свакодневно, и викендом и празницима", додала је Стојичићева.

  • 10.9.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD