Министар МУП- а Драган Лукач у посјети општини Мркоњић Град

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас општину Мркоњић Град и састао се са начелницом  општине Дивном Аничић и њеним сарадницима.

Тема овог састанка била је реализација пројекта о постављању видео – надзора, који подразумијева постављање  46 камера на 14 локација на подручју општине  Мркоњић Град.

Овај пројекат је планиран у скорије вријеме, као и други  планирани пројекти који се тичу ове локалне заједнице.

 Министар је нагласио да општина у сарадњи са Министарством унутрашњих послова РС поставља видео – надзор  ради контроле и превентиве кривичних дијела и саобраћаја, али и истрага које помажу припадницима Министарства унутрашњих послова како би лакше  открили починиоце кривичних дијела и прекршаја.

„Ово је пројекат који општина Мркоњић Град ради заједно са Министарством унутрашњих послова РС, кроз који се обавезује да ће финансирати све камере,а  Министарство ће своју подршку пружити  кроз елаборат, техничке ствари  и инсталирање и одржавање овог система. Овим пројектом ћемо доћи у фазу да на подручју Мркоњића имамо безбједнији град, да лакше управљамо и контролишемо питања саобраћаја и  кривичних дијела“, нагласио је Лукач.

Начелница Аничић је захвалила министру Лукачу на овој посјети Мркоњић Граду и тиме  је констатовано  да је ситуација на подручју  општине каја се тиче безбједности саобраћаја  и грађана  више него на задовољавајућем нивоу.

„ Што се тиче овог пројекта општина је спремна да распише тендерску процедури набавку и инсталацију камера, данас смо заједнички  договорили да се овај пројекат реализује до краја године, како бих заиста имали безбједан град и безбиједност наших грађана, а самим тим  ће се олакшати и рад припадника  МУП –а РС“,  истакла је Аничићева.

 

  • 23.10.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD