Потписани уговори са превозницима о субвенционисању превоза ученика

Данас су у општини Мркоњић Град потписани уговори са превозницима о субвенционисању превоза ученика основних школа са подручја општине. На овај начин, износ од по 0,15 фенинга по пређеном километру општина ће одвајати за ученике који путовање од куће до школе користе аутобуски превоз. Вриједност ових уговора на годишњем нивоу је око 10.000 КМ.

Томислав Тодоровић, начелник одјељења за привреду и финансије рекао је да општина на овај начин настоји да помогне превозницима.

''Ми на овај начин настојимо да одржимо јавни превоз ученика на подручју наше општине.  Ради се о ученицима основних школа, гдје општина нема основ да учествује у суфинансирању тог превоза. Међутим, ми смо показали добру вољу, како би превозници усљед повећања броја линија изазваних тренутном епидемиолошком ситуацијом и начином организовања наставе могли да се одрже'', рекао је Тодоровић.

Гаврило Вученовић власник ''Атос турса'' рекао је да је ово значајно за превознике посебно због садашњег начина органозовања наставе.

''Пошто су одјељења подијељена у двије групе, два пута морамо ићи по ученике и враћати их. Добо ће нам доћи ова средства, иначе не бих могли радити, а не би било лоше да добијемо помоћ и од надлежног министарства, рекао је Вученовић.

 

  • 4.9.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD