Састанак начелнице са директорима школа око усклађивања редова вожње

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић одржала је данас састанак са директорима основних и средњих школа и превозницима,  на којем је било ријечи о усклађивању редова вожње због пандемије и промјена у организацији наставе.

Аничићева је рекла да ће општина упутити апел Министарству за финансијску помоћ како би се увеле нове линије.

 "Директорице основних школа су направиле распоред у складу са препорукама и потребно је увести нове линије, а за то  требају додатна средства. Општина је и прије овога имала склопљен уговор са три превозника са подручја општине гдје им плаћамо додатних 0,15КМ по пређеном километру. Спремни смо суфинансирати нове линије, али нисмо спремни преузети све обавезе, упутићемо апел Министарству и очекујемо њихов одговор до краја седмице", рекла је Аничићева.

Превозник Гаврило Вученовић истиче да ће без додатних средстава бити тешко организовати превоз ђака.

"Превоз је и до сада био угрожен, мали је број ђака и путника, километраже су дуге, а путеви лоши. Ми смо спремни да радимо, али морамо добити додатна средства", казао је Вученовић.

Директорица Основне школе ''Иван Горан Ковачић'' Сузана Милић рекла је да се траже рјшења како и на који начин обезбиједити нове линије

"Након састанка дошли смо до закључка  да треба да се уведу још двије додатне линије како би се испоштовале све епидемиолошке мјере и како дјеца не би имала слободног хода да чекају превознике. То тражи додатна средства, упутићемо допис Министарству просвјете да видимо хоће ли и они учествовати у финансирању, у супротном наћи ћемо неко рјешење и почети са новом школском годином", рекла је Милићева.

 

  • 26.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD