Одржан састанак са директорима школа поводом почетка школске године

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић састала се са директорима основних и средњих школа везано за почетак нове школске године и примјену епидемиолошких мјера.

Аничићева је истакла да је све спремно за нову школску годину и да ученици и наставници једва чекају почетак наставе.

"Ми сваке године разговарамо са директорима о потребама школа, а ове године им је све другачије, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију. Они ће од надлежног Министарства добити потребна средства за дезинфекцију, а остале ће проблеме рјешавату у ходу, као и сви други", истакла је Аничићева.

Аничићева је рекла да ће Општина Мркоњић Град обезбиједити 94 комплета уџбеника за ученике основних школа којима је то потребно.

"Осим књига које даје ресорно министарство, и општина је ове године обезбиједила 94 комплета ученика за основце које ћемо подијелити у току сљедеће седмице", рекла је Аничићева.

Она је навела да су разговарали и о начину утрошка новчаних средстава у износу од 600.000 КМ, које су добили од Владе Србије за реконструкцију средњошколског центра.

"Као што је договорено са предсједником Србије Александром Вучићем, опремиће се машинска радионица савременом ЦНЦ машином, те електро-радионица за часове физике, а остала средства ћемо уложити у унутрашњу реконструкцију школе", рекла је Аничићева.

Директор Гимназије Зоран Бјелајац рекао је да ће школа почети 1. септермбра, како је и планирано по препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске.

"Ми ћемо се потрудити да нашим ђацима и професорима обезбиједимо што безбједније похађање наставе, у смислу одржавања превентивних мјера и дезинфекције школе. Настојаћемо да организујемо наставу на најбољи могући начин", нагласио је Бјелајац.

  • 24.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD