Потписивање уговора са невладиним организацијама

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић  потписала је јуче у просторијама ЈУ Културног центра „ Петар Кочић“ уговоре са преставницима  19  невладиних организација, за чију реализацију је општина Мркоњић Град издвојила око 23.000 КМ у 2020 години.

Одобрена су 23 пројекта са различитог аспекта, од 26  пријављених на конкурс. Свака невладина организација појединачно је добила од 500 до 2500 КМ.

Аничићева је након данашњег потписивања  рекла новинарима  да Општина годинама финансира пројекте невладиних организација и да је од великог значаја њихов активизам у друштву.

„ Кроз своје пројекте они пружају неку врсту услуга грађанима и они су на неки начин продужена рука Општинске управе.  Поента свега је њихов активизам  и  битно је да се у посљедње  вријеме није смањивао број невладиних организација“ изјавила је Аничићева. 

Предсједница Удружења „ Мали Принц“ Милијана Малић добила је за реализацију пројекта „Распјеване пахуљице“  500 КМ.

„ Мали Принц сваке године делегира свој пројекат фестивала Распјеване  пахуљице, ми смо прошле године прославили наш јубилеј 10. година фестивала, али ове година због нама свима познате ситуације везане за пандемију фестивал ћемо  пролангирати“, изјавила је Малићева.

 Удружење „ Градско Позориште“  за свој пројекат реализација фестивала „Остајте“ добило је 1700 КМ.

Испред Удружења „ Градско Позориште“ новинарима се обратила професорица Дубравка Николић, „  Фестивала ове године неће бити, отказали смо као и већина у РС и региону, пројекат је продукција позоришна престава „ Остајте“. Гдје и сам назив представе говори о његовом значају, а порука свима је да остајемо на овим просторима“, изјавила је Николићева.

Саша Тошић предсједник Удружења ментално обољелих „ Мелем“ добио је 500 КМ за реализацију пројекта „ Развој фарме кока носиља“.

„ У мјесту Бараћи имамо и башту гдје ментално обољели раде и добијају дневнице како би се осјећали друштвено корисним. Општина подржава све наше пројекте, па је подржала и овај за набавку и узгој кока носиља, а јаја ћемо дијелити социјално угроженима и ментално обољелима“ , истекао је Тошић.

                                                        

Списак одобрених пројеката можете погледати овдје

 

  • 20.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD