Одржано предавање за произвођаче поврћа

Агенција за привредни развој општине Мркоњић Град у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС,организовала је данас предавање за произвођаче поврћа на тему „ Исхрана и узгој поврћа на отвореном и у затвореном простору“.

Стево Месаревић, истакнути пољопривредни стручњак и менаџер норвешке компаније“ Јара“ за Балкан, након предавања теоријског  дијела, у пластенику Јована Марчете у селу Котор показао је практични рад и битне ставке у оквиру пластеничке производње.

„ Данас смо причали о томе како пољопривредници могу да побољшају производњу како у пластеницима тако и на отвореном, као и да што мање употребљавају синтетичко- хемијске састојке“ изјавио је Месаревић.

Дијана Еремија савјетник за пољопривреду у Агенцији за привредни развој општине Мркоњић Град, истекла је да су ова предавања као и практични приказ од велике користи за произвођаче поврћа.

Она је навела да на подручју општине Мркоњић Град има 36 корисника пластеника, с тим да ће Општина и ове године суфинансирати набавку још 20 пластеника.

Милена Марчета један од узгајивача пластеничке производње рекла   да је задовољна производњом поврћа у пластенику и наводи да поврће користи за властите потребе, али и за продају.

  • 19.8.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD