Почела изградња нове котловнице у вртићу

У Дјечијем вртићу ''Миља Ђукановић'', данас су почели радови на  изградњи нове котловнице на пелет. Средства за изградњу обезбиједила је општина Мркоњић Град у износу од 42.700 КМ, а извођач радова је локално предузеће ''Зидарт''. Рок за извођење радова је 20 дана.

Директорица вртића Александра Рољић казала је да ће се изградњом нове котловнице побољшати услови гријања у вртићу, а самим тим смањити и трошкови.

''Реализацијом овог пројекта биће спроведена једна од мјера енергетске ефикасности, односно замјена постојећег енергента (лож уља) биомасом (пелет). На тај начин биће смањена потрошња енергије, емисија CO₂, али се очекује и уштеда финансијских средстава када су у питању трошкови за гријање овог објекта'', рекла је Рољићева. Она је подсјетила да су средства за набавку нових котлова на пелет добили од Владе Републике Српске, те да је тај пројекат већ завршен и чека се завршетак радова на изградњи нове котловнице, јер су нови котлови већих димензија и нису могли да се смјесте у постојећу котловницу.

Рољићева се захвалила локалној заједници и Влади Републике Српске на подршци.

  • 24.7.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD