Пријем за најталентованију студентицу Бранкицу Анђелић код начелника општине Мркоњић Град

Мркоњић Град 18.11.2011. године –Поводом Међународног  дана студената начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић  уприличила је пријем за једну од најталентованијих студентица општине Бранкицу Анђелић.

Бранкица  је студент друге године Природно математичког факултета (физика–истраживачки смјер) у Новом Саду, са  просјеком 10,00. Да је Бранкица била одувiјек  вриједна и постизала запажене резултате током свог основног и средњег образовања говори и то да је била вуковац и ђак генерације у Гимназији у Мркоњић Граду. Такође, је учествовала на многим такмичењима из математике и физике, а њена активност била је итекако значајна у Омладинској организацији Црвеног крста у Мркоњић Граду.

Начелница Дивна Аничић је  похвалила Бранкицу и  уручила симболичну новчану награду од 300,00 КМ. „ Бранкица је један добар и свијетао примјер младим људима, неко ко има 10,00 просјек послије завршене прве године студија на Факултету природних наука, посебно у данашње вријеме кад видимо да јако мало студената уписује дефицитарне факултете а посебно физику. Мислим да јој требају бити отворена врата у овом граду уколико би она жељела да се запосли, јер њене способности превазилазе оно што би она могла да ради у Мркоњић Граду, али није ни то лоше имаћемо успјешну жену на универзитету, можда и међународном, али знаћемо да је она отишла из овог града, да је била наш стипендиста и да ће некад помоћи свом граду онолико колико она буде могла и жељела.“истакла је Аничићева. На угодном пријему Бранкица се захвалила на подршци коју има од локалне заједнице, али и својим наставницима и професорима који су улагали у њено знање током школовања, „ Захваљујем се општини  из разлога што и даље постоји неко у овој земљи ко се брине о добрим студентима и коме је стало да ова наша земља има добре кадрове, а данас је  јако битно да људи улажу у такве студенте, изјавила је Бранкица Анђелић.

Планови за будућност њеног даљег школовања јесу ти да се она спрема за рад у научно-истраживачким институцијама везаним за физику.

  • 22.11.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD