Уплаћено 540.000 евра за Мркоњић Град

                      Вучић: Србија мора да брине о Српској 

Предсједник Републике Србије Александар Вучић испред УКЦ РС је уручио  кључеве од 15 амбулантних возила које је Србија донирала Српској, а чија је вриједност  1.466.000 КМ.

Александра Вучића и његове сараднике претходно су пред УКЦ РС  дочекали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, представници највеће здравствене установе у Српској, те начелници општина и директори домова здравља, којима је намјењено 15 амбулантних возила, које је Србија донирала Српској.

– Посјета нашег предсједника Вучића нашој Републици Српској, као и поклон показују да имамо подршку и да су наше везе нераскидиве. Значи нам много, пресједниче и Ваша посјета, то је више од посјете једног државника – рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и подсјетила да је и у корона кризи Србија прва притекла у помоћ Српској.

Жељка Цвијановић је рекла да је угодно знати да у Србији постоје врата која су увијек отворена за Српску.

Важно је и да Србија зна да смо ми дио напора да живимо сложно и у миру и да ова донација значи да нисмо сами у Републици Српској.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио се Вучићу за сву помоћ коју Србија пружа Српској, а захвалио се и медицинарима на напорима.

Додик се захвалио за санитетска возила у име грађана од Билеће до Новог Града.

Он је рекао да је битно да сарађују двије српске државе, понављајући да је Република Српска држава, свидјело се то коме или не.

Најавио је да ће представници Републике Српске Вучићу предочити и неке идеје у вези са Косовом и Метохијом.

– Не могу једна правила вазити за Републику Српску, а друга за Косово – рекао је Додик.

На питање новинара да ли ће бити комуникације Београда са Сарајевом, Додик је рекао:

– И ја сам Сарајево.

Вучић је рекао да је поносан што је у Бањалуци.

– За нас ово није поклон, помоћ и подршка…ово је наша обавеза и одговорност. Србија мора да брине о Српској. Данас је на рачун Владе РС легло 540.000 евра за Мркоњић Град, стигао је и новац за духовни центар, за споменик на Петровачкој цести, гдје су дечица гинула само зато што су Срби. Нисмо тај споменик могли подићи 25 година, сада можемо, не само зато што Србија, захваљујући болним реформама, има више новца, него зато што више водимо рачуна о Србима, него о томе ста ће ко о нама да каже – рекао је Вучић.

У Мркоњић Граду Србија ће помоћи са 340.000 еура Машинску школу и Гимназију, које ће опремити рачунарима и ЦНЦ машинама, као и 200.000 еура за Дом здравља.

  • 23.7.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD