Интензивиране активности на инвестиционој промоцији општине

Заједничким наступом са градом Бања Лука, општинама Приједор и Градишка и Подручном привредном комором Бања Лука, општина Мркоњић Град је имала прилику да, на 6. међународном сајму инвестиција INVESTEXPO у Новом Саду, међунардним инвеститорима и компанијама представи властите инвестиционе потенцијале. Инвестициона промоција се односила на пројекте из области енергетике, металне индустрије и пољопривреде и производње хране.

Делегацију општине Мркоњић Град предводила је начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, која нагашава: „да у циљу сталног унапређења инвестиционих прилика у нашој општини, покренут је процес успостављања пословних зона на подручју наше општине, али и константна тежња да се упосле постојећи пословни капацитети. Ово је управо била прилика да заинтересованим инвеститорима представимо наше инвестиционе могућности, како у погледу инвестирања у нове пословне ресурсе, тако и у оне постојеће. Наравно, не може се од једног оваквог догађаја очекивати много, али сталним радом на конкретним инвестиционим пројектима и њиховом представљању на оваквим мјестима могуће је побудити пажњу инвеститора“. Заједнички штанд јединих учесника из Републике Српске, првог дана сајма посјетио је и предсједник Извршног вијећа АП Војводина господин Бојан Пајтић, са сарадницима.

На сајму је био присутан велики број инвеститора из Аустрије, Азербејџана, Хрватске, Италије, Њемачке, Словачке и др.

Иначе, на сајму се представило преко 55 излагача, углавном јединица локалне самоуправе из Републике Србије, Републике Српске, Хрватске, Румуније и Словачке.

  • 16.11.2011. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD