Пријем за најбоље ученике основних и средњих школа

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић припредила је традиционални пријем за ученике генерације и вуковце основних и средњих школа. Ученици су за свој успјех и резултате награђени пригодним новчаним наградама у износу од 200 до 450 КМ.

Општина је издвојила 4.400,00 КМ за седам средњошколаца и једанаест основца. Награђени су ђаци генереције, вуковци, те ученици са добрим резултатима на регионалном и републичком такмичењу.

''Ово је један од љепших дана у току године, јер смо угостили најбоље ученике основних и средњих школа. Ми смо поносни на њих, јер они и кад оду било гдје вам Мркоњића задрже такав успјех и успију у животу на свом професионалном плану'', рекла је Аничићева и свим ђацима пожељела успјешно даље школовање.

Емилија Савић ученик генерације Гимназије захвалила се на награди, али је истакла да све ово ради не због награда и признања, већ због себе и свог знања,  а онда само та признања дођу као неки подсјетник на то. Емилија планира да упише Грађевинарство у Бања Луци.

Општина Мтркоњић Град издваја значајна средства и за стипендирање студената. Сви студенти који редовно упишу годину студија остварују право на стипендију. У  школској 2019/2020.години за стипендирање општина ће издвојити  180.00 КМ.

 

  • 9.7.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD