Мирковић води Слободу

Фудбалери мркоњићке Слободе почели су у понедјељак 29.јуна припреме за предстојећи шампионат. Још није познато у којем рангу ће се такмичити.

У Другој лиги - група Запад или у Првој лиги Републике Српске. Наиме, управа клуба добила је од Фудбалског савеза Републике Српске упит за такмичење у Првој лиги. Челни људи тима са Лука“ исказали су спремност да се Слобода у наредном шампионату такмичи у Првој лиги.

Предсједник Управног одбора Миленко Милекић истиче да је Слобода организован клуб и у играчком потенцијалу спремна за такмичење у Првој лиги.

''Мада смо прошле сезоне испали из Прве лиге, сматрамо да смо по свим елементима прволигашка екипа. Мислим да имамо добар састав који се може такмичити у Првој лиги. Лимитирајући  фактор је за сада незавршена изградња помоћног игралишта са вјештачком травом. Ускоро почињу радови и на нивелацији главног терена, па би вјероватно у јесењем дијелу шампионата утакмице морали играти у Крупи на Врбасу'', каже Милекић.

Он истиче да је у последњих годину и по дана посебна пажња поклања раду са млађим селекцијама. Међутим, ту има још доста да се ради, па је у плану да се по завршетку оба терена организује Школа фудбала Фудбалског клуба Слобода.

''План је да направимо једну озбиљну причу у раду са млађим селекцијама. Осим дјеце из Мркоњић Града у рад би укључили дјецу из Шипова, Језера, Рибника и евентуално из околних општина у Федерецији БиХ. Наравно ако буде интереса. Мислим да ћемо за ту причу имати све услове, када је ријеч о инфраструктури и стручном раду'', истиче Милекић.

Управа клуба у том правцу је повукла прве кораке. Наиме, за шефа стручног штаба свих селекција именован је капитен и дугогодишњи фудбалер Игор Мирковић. Њему ће помагати тренер Милорад Гламочак Краљ и Владен Грачанин. Новина је да ће уз играње у стручном штабу бити и млади штопер Душко Митрић, који студира ДИФ и планира да упише тренерску школу.

Шеф стручног штаба Игор Мирковић на располагању има двадесетак фудбалера, углавном оних који су наступали у  прољећном дијелу шампионата у Другој лиги - група Запад.

За сада је клуб напустио само Обрад Томчић, који ће највјероватније каријеру наставити у  бањалучком БСК, те Шакић, Радановић и Росић. Од новајлија ту је Сандро Дедић, који је поникао у Слободи и у прошлом шампионату наступао за Слогу из Србца. У старо јато се враћа и искусни штопер Емилио Јанковић, који је неколико сезона са успјехом носио дрес Слободе.

''План је да  припреме одрадимо на нашем стадиону у Мркоњић Граду, док не почну радови на нивелацији терена. Желимо да радимо шест седмица и да одиграмо шест контролних мечева. Четвртог јула играмо са БСК - ом у Бањалуци, 11.јула са Текстилцем у Дервенти, а 1.августа је генерална са Слободом из Новог Града. Имамо договорену утакмицу и са Борцем из Козарске Дубице и чекамо одговор Метлега из Јајца. Још за сада не знамо да ли ће утакмица бити 18. или 25.јула'', каже Мирковић.

Стручни штаб Слободе у рад са првим тимом укључио је седам играча из јуниорског погона. Планирамо је да се екипа играчки ојача са још два три квалитетна фудбалера, јер је опредјељење да се ангажују квалитетни фудбалери, а не само да се попуни број.

СТАДИОН: Горући проблем челних људи у Слободи је како обезбиједити алтернативни терен за тренинге првог тима и млађих селекција.

У плану је да се уреди терен у Бјалајцу за тренирање, док се не заврше радови на главном и помоћном терену.

Као што је познато тендер за нивелацију главног терена на стадиону „Луке“ је расписани и завршава се ових дана. Очекује се да ће се тендерска процедура завршити у наредних двадесетак дана. И ако не буде „тендерске заврзламе“ радови на стадиону могли почети до краја јула. Очекује се да ће до краја године бити завршена и изградња терена са вјештачком травом. Гдје је потребно поставити вјештачку траву и изградити трибине.

  • 3.7.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD